Намери ни
To Top

Пеп ще се потопи в магията на ФА Къп

Тази вечер в 21:55 часа отборите на Уест Хам и Манчестър сити ще се изправят един срещу друг в една от най-вълнуващите срещи от 3-ия кръг на ФА Къп. Това ще бъде и първият шанс за мениджъра на гостите Джосеп Гуардиола да се докосне до този исторически турнир и испанецът не крие, че е развълнуван от този факт. “Гражданите” са считани за един от фаворитите както в този мач, така и изобщо в надпреварата, но срещу тях застава доста неудобен съперник и то в своя дом, така че срещата в никакъв случай не се очаква да бъде лека.

Уест Хам тъкмо бе напипал победния ритъм в Премиър лийг, но в последните си два мача “чуковете” допуснаха две поражение, второто от които бе срещу Манчестър Юнайтед.


Сега играчите на Славен Билич ще опитат да си изкарат яда на другия отбор от град Манчестър и да прекършат рано-рано амбициите му в турнира.

Любопитен факт е, че последните три срещи между тези съперници бяха доста равностойни, като всеки от тях записа по 1 победа, а 1 среща завърши наравно. Така че и този път всичко сочи, че предстои нов интригващ сблъсък.

Домакините довечера ще могат да използват халфа Софиан Фегули, тъй като червеният картон, който получи в мача с Манчестър Юнайтед бе отменен. В същото време обаче Шейку Куяте и Андре Аю се присъединиха към националните си отбори за Купата на африканските нации, докато Диафра Сако, Джеймс Колинс, Артур Масуаку и Алваро Арбеола са все още контузени.

Гуардиола пък не може да разчита в този мач на наказания Фернандиньо. Капитанът Венсан Компани поднови тренировки, но и за него е твърде рано да се завърне в игра. Няма да е изненада, ако испанския специалист направи някои ротации в състава си, за да даде почивка на част от титулярите си.

Букмейкърът bwin дава предимство на гостите с коефициент 1,65 за техен успех. Победа за Уест Хам е оценена на 5,00, а равенството е с коефициент 3,80.

ФА Къп, 3 кръг:

УЕСТ ХАМ – МАНЧЕСТЪР СИТИ

Вероятни състави:

УЕСТ ХАМ: Адриан, Байръм, Рийд, Оксфорд, Кресуел, Нордтвайт, Обианг, Ноубъл, Фернандес, Лансини, Флетчър

МАН С: Кабайеро, Сабалета, Коларов, Отаменди, Клиши, Гарсия, Фернандо, Сане, Навас, Нолито, Иеначо

Стадион: “Лондон Стейдиъм”, Лондон
Съдия: Майкъл Оливър
Начало: 21:55 часа

Ощр от категория Футбол