sportove.net

В Каталуня: Кражба! Не ни дадоха две дузпи

Каталунските медии възроптаха от действията на съдията Фернандес Борбалан в снощния мач на Барселона с Атлетик Билбао за Купата на краля. Най-голямата грешка на рефера беше в добавеното време на първата част, когато Чаби Ечейта посече Неймар в наказателното поле, но сигнал не последва. Въпреки бурните протести на “синьо-червените” футболисти съдията не посочи бялата точка и сбърка.

В Каталуня говорят за още една ситуация в наказателното поле на Горка Ираисос още в 19-ата минута.


Тогава вратарят закъсня и удари Жерард Пике. Бранителят вече беше стрелял с глава и насочил извън целта, а стражът го атакува непозволено. “Кражба! Не ни дадоха две дузпи”, изригна каталунският вестник Sport. Съдийският анализатор на Radio Marca Оливер Андухар също смята, че има две дузпи за барселонци.
View image on Twitter
View image on Twitter
Follow
MARCA ✔ @marca
“Es penalti de Gorka a Piqué” http://trib.al/tsil8RJ #LaPolémica de la #CopadelRey, por Andújar Oliver
10:50 PM – 5 Jan 2017
172 172 Retweets 129 129 likes

Същевременно съдията трябва да бъде похвален за доброто око при гола на Лионел Меси от пряк свободен удар. Въпреки че не разполага със система за сигнализиране при гол, андалуският арбитър някак разбра, че топката преминава с пълния си обем и отсъди правилно, както показаха повторенията.


Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.