Намери ни
To Top

Изчезна волейболист на Черно море

Пълна мистерия витае около един от талантите на Черно море (Варна) – Велин Стоянов. Волейболистът не се е появявал в зала „Христо Борисов” във Варна след катастрофата миналата година. Припомняме ви, че на 3 декември микробусът на варненци беше пометен от тир след мача с Добруджа 07 в Добрич. Играчите получиха различни травми, а двама от тях останаха в болница, но без тежки наранявания.


„Велин изчезна след катастрофата. Наскоро разбрах от родителите му, че пиел антибиотици заради усложнения след прекаран грип. На мен обаче не ми се е обаждал и не знам кога ще се върне в залата.”, коментира треньорът на Черно море Юлиян Тупанков.

Играчите подновиха тренировки преди два дни, а преди това получиха само два почивни дни за празниците.

„Всички тренират, без Петър Милушев, който продължава да се възстановява от травмите си след катастрофата. Шокът от случилото се на пътя край Добрич още не е отминал, тъй като психическата травма е дълбока”, допълни наставникът на варненци.

Окончателно отпаднаха и предвидените контроли на Черно море в Гърция.

„Имахме покана от Александруполис да тренираме с тях и да играем контроли, но момчетата още не са готови да пътуват, което е нормално. Ще продължим със заниманията в нашата зала до първия ни мач за тази година със Славия на 16 януари в София”, разкри още Тупанков.

През втория полусезон се очакват и няколко промени в състава на „баските”. Първото ново попълнение е центърът Николай Миронов, който ще бъде картотекиран за двубоя с „белите”.

„Николай е наш възпитаник. Тренира с нас цяла есен, вече е подготвен и ще разчитам на него. В близките 10 дни се надявам да финализираме преговорите с още един-двама играчи, които да повишат вътрешната конкуренция”, завърши Тупанков.

BGvolleyball.com

Ощр от категория Волейбол