Намери ни
To Top

Тотнъм ще спира победната серия на Челси

Водачът в Премиър лийг Челси ще се опита да увеличи на 8 точки аванса си пред втория Ливърпул в днешното лондонско дерби срещу Тотнъм. Отборът на Антонио Конте е във феноменална серия от 13 поредни победи, но на „Уайт Харт Лейн“ ги чака съперник, който също се намира в отлична форма и спечели последните си 4 мача, като в тях отбеляза общо 13 гола.

Добрата новина за „шпорите“ е завръщането на основните защитници Кайл Уокър и Ян Вертонген. И двамата се очаква да са титуляри в сблъсъка тази вечер, след като изтърпяха наказанията си в мача срещу Уотфорд.


Муса Дембеле пък получи почивка на „Викаридж Роуд“, но има вероятност Маурисио Почетино да му гласува доверие от първата минута. Единственият контузен в Тотнъм е Ерик Ламела.

Челси ще излезе на „Уайт Харт Лейн“ в оптималния си състав. Конте отново ще разчита на головия нюх на Диего Коща, който ще има подкрепата на Еден Азар и Вилиан.
Водещият букмейкър bwin дава минимално предимство на Тотнъм с коефициент за победа на „шпорите“ 2,65. Равенството е оценено с 3,30, а коефициентът за успех на Челси е 2,70.

Любопитни факти преди мача:

„Шпорите“ спечелиха само един от предишните си 13 шампионатни мача с Челси. Това се случи през 2015 година (5:3), а в този период „сините“ постигнаха 5 успеха.

Челси има повече победи (26) и повече отбелязани голове (92) срещу Тотнъм, отколкото срещу всеки друг съперник във Висшата лига.

Хари Кейн се е разписвал 17 пъти в последните си 17 мача срещу отбори от Лондон.

За последно Челси спечели на „Уайт Харт Лейн“ през 2012 година (4:2). Последваха две равенства и една загуба.

Мачът довечера ще е под номер 150 за Почетино в Премиър лийг.

Тотнъм записа 4 поредни победи в елита за пръв път от август 2014 година.

„Шпорите“ още нямат загуба на собствен терен през сезона (7 победи и 2 равенства). Това е най-дългата им подобна серия от сезон 2000/01 (13 мача).

Челси е в серия от 6 поредни победи като гост, а рекордната им поредица е от 7 победи през 2009 година.

Конте има най-висок процент спечелени мачове на чужд терен от всички мениджъри в историята на Челси (77,8%).

Ако Челси победи днес, отборът ще изравни рекорда на Арсенал от 14 поредни победи във Висшата лига, постигнат между февруари и август 2002 година.

Вероятни състави:

ТОТНЪМ (4-2-3-1): Лорис; Уокър, Алдервейрелд, Вертонген, Роуз; Дайър, Уанияма; Ериксен, Али, Сон; Кейн
Мениджър: М. Почетино
ЧЕЛСИ (3-4-3): Куртоа; Кейхил, Луис, Аспиликуета; Моузес, Матич, Канте, Алонсо; Вилиан, Коща, Азар
Мениджър: А. Конте

СЪДИЯ: Мартин Аткинсън
СТАДИОН: „Уайт Харт Лейн“
НАЧАЛО: 22:00 часа

Ощр от категория Футбол