Намери ни
To Top

Затвориха зала „Армеец“

Комисия от юристи, технически и финансови специалисти ще подготвят доклад, на базата на който ще се вземе окончателното решение за бъдещето на спортната зала „Армеец“ в столицата. Заради лошото си състояние и от съображения за сигурност, днес тя вече е затворена за децата от волейболната школа на ЦСКА от новите собственици – „София Тех Парк“ АД.
Съоръжението, което се намира в непосредствена близост до най-голямата столична зала – „Арена Армеец“ и мястото, на което волейболния ЦСКА играе домакинските си мачове – „Васил Симов“, беше място за тренировки на някой от най-изявените имена в историята на „червените“ в последните 40 години. От ден обаче вратата ѝ е затворена с голям катинар, а младите надежди на най-голямата школа в България няма къде да провеждат заниманията си.


2111263175.jpg
Снимка: bTV
Новият собственик на имота и съоръжението – „София Тех Парк“ АД ще подготви свой собствен вътрешен доклад за състоянието на залата, на база на когото ще бъде определена по-нататъшната съдба на 75 годишната сграда с огромна историческа стойност.

„Нашата комисия би трябвало в следващия месец – месец и половина да завърши доклада, който ще бъде обсъден на съвета на директорите и от там нататък ще се вземат следващите решения“, разкри пред bTV изпълнителният директор на фирмата Иван Симеонов.

„Червените“ пък се надяват на диалог, който ще завърши с решение в полза на спорта.

„Силно се надявам една функционираща спортна зала да не затвори врати“, заяви Александър Попов.

Ако загубят зала „Армеец“, ЦСКА ще трябва да разчита да развива своята школа за подготовка на елитни състезатели в училищни салони.

btvnovinite.bg

Ощр от категория Волейбол