Намери ни
To Top

В Англия: Пазете се от Григор през новия сезон

Григор Димитров бе включен в списък от петима тенисисти, от които всеки трябва да се пази, за да не бъде изненадан неприятно. Изборът е на „Дейли Мирър“, като предупреждението е най-вече към водача в световната ранглиста Анди Мъри.

„На 25 години Григор Димитров не е ново име в професионалната верига. Изключително талантливият българин с прякор Малкия Федерер заради стила си на игра преди две години създаде впечатление, че се бори да влезе сред най-добрите.


След страхотното си представяне на „Уимбълдън“ през 2014 година, когато бе с класа над Мъри и стигна полуфиналите, се изкачи до 8-о място в света.

Но той не успя да се възползва от успеха и 18 месеца по-късно бе 28-и. Раздели се с треньора си Роджър Рашийд и започна да работи с Франко Давин. Резултатите не се подобриха и треньор вече е Дани Валверду, който бе в екипа на Мъри.

След загубата от Марин Чилич в първия кръг на олимпиадата формата на Димитров се подобри драматично и той записа победи над Стан Вавринка, Милош Раонич, Рафаел Надал и завърши годината като №17. Никой не се съмнява в таланта на Григор, който притежава всичко, за да бъде в топ 10, ако с помощта на Валверду продължи да се развива“, пише изданието.

Другите от списъка са Танаси Кокинакис, Стефан Козлов, Кайр Едмънд и Александър Зверев.

„24 часа“

Ощр от категория Тенис