Намери ни
To Top

Фалстарт за Григор Димитров на двойки

След успешното начало на 2017-а на сингъл, днес Григор Димитров допусна загуба в първия си мач на двойки от новия сезон. Най-добрият български тенисист и пакистанецът Айсам-Ул-Хак Куреши отстъпиха на старта на турнира в Бризбън с 4:6, 3:6 пред водачите в световната ранглиста Никола Маю и Пиер-Юг Ербер.

Двубоят започна равностойно, но след 4:4 французите взеха четири поредни гейма, с което спечелиха първия сет и поведоха с 2:0 във втория. Маю и Ербер затвърдиха успеха с нов пробив в деветия гейм на втората част.


Димитров и Куреши си партнираха и на „Мастърс“ турнира в Париж в края на миналия сезон, където стигнаха до четвъртфиналите. По пътя двамата сътвориха истински подвиг, след като отстраниха Джейми Мъри и Бруно Соареш.

По ирония на съдбата, именно Маю е следващият съперник на първата ни ракета на сингъл. Двамата трябва да продължат спора си в сряда, когато са предвидени мачовете от втория кръг по единично. До тази среща се стигна, след като Григор се наложи над Стийв Джонсън с 6:2, 6:3, а французинът елиминира сънародника си Стефан Робер след 4:6, 6:3, 6:4.

Това ще бъде вторият сблъсък на сингъл между двамата. Те се срещнаха преди четири години и половина на тревата в Куинс, когато Димитров постигна победа със 7:6(3), 6:4. Нов успех ще позволи на Григор за трети пореден сезон да достигне до четвъртфиналите в Бризбън и да защити 45-те си точки от 2016-а.

Григор Димитров е поставен под номер 7, а през 2013 година достигна до финала на надпреварата.

Ощр от категория Тенис