Намери ни
To Top

Везенков блести при победа на Барселона в Евролигата

Крилото на Барселона Александър Везенков изигра много силен мач за своя тим при успеха над турския Дарюшафака с 82:77 (19:22, 16:18, 24:17, 23:20) в Евролигата по баскетбол. Българинът престоя на терена близо 18 минути и се отличи с 12 точки, 4 борби и 1 асистенция, като пропусна само една стрелба в целия двубой.

Турците стартираха мача по-добре и успяха да натрупат преднина от 5 точки на почивката. През третата и четвъртата част обаче домакините успяха да обърнат нещата в своя полза, а в срещата не липсваше и драма.


Две минути преди края на двубоя каталунците водеха с една точка, след което двата тима си размениха няколко тройки и наказателни удари, за да докарат нещата до 80:77 в полза на домакините. Тогава отново се прояви Везенков, който вкара последните две точки в мача за своя тим преди сирената и така окончателно реши всичко в срещата.

Българинът вкара 2 тройки от 3 изстрела, а в другите си 3 стребли за две точки бе безгрешен.

Най-резултатен за успеха на Барселона бе Анте Томич с 16 точки, а Тайрис Рийс добави още 13. С 11 пък завърши Джъстин Долман.

Тази победа изкачи каталунците на 10-ото място във временното класиране със 7 победи и 8 загуби, като отборът е с равни показатели с 8-ия Цървена звезда и 9-ия Ефес Пилзен и изостава само по точкова разлика. Водач в таблицата е ЦСКА (Москва) с 12 победи и 3 поражения.

Ощр от категория Баскетбол