Намери ни
To Top

Моуриньо: Погба е най-добрият в света

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо смята, че Пол Погба е най-добрият полузащитник в света, но очаква французинът да играе още по-добър футбол през следващия сезон. Пол Погба е най-скъпият футболист в света, след като Юнайтед плати 105 млн. евро, за да си го върне от Ювентус. Специалния очаква Погба да спечели „Златната топка”.


„Хората трябва да променят начина, по който гледат на „Златната топка”. В момента сякаш не можеш да я спечелиш, ако не си голмайстор. Цяло чудо е, че Бекенбауер, Канаваро или дори полузащитник като Фиго я спечелиха. Защото сега изглежда почти невъзможно да я спечелиш, ако не си голмайстор”, казва Моуриньо пред SFR Sport.

„Ако това възприятия се промени, Пол (Погба) може да спечели „Златната топка”. Пол е халф, не е голмайстор. Но той ще вкарва все повече голове, защото има нужните качества да бележи. Но той си е полузащитник и според мен най-добрият полузащитник в света. Млад е, трябва да израства и иска да израства, което е още по-хубаво”, категоричен е Специалния.

„Пол има агент (бел. ред. Мино Райола), който му пасва отлично. Той не е типичният играч, който сваля звезди на даден футболист. Напротив – изисква много от Пол и иска да го прави по-добър играч непрекъснато. Така че той има всичко нужно около себе си да стане голям футболист. Висшата лига е много трудно първенство. Той беше в Серия А преди, където изкара четири години. Висшата лига е напълно различна, но той се справя добре, повече от добре. Еволюцията му е видима. Мога да си представя как следващата година за Пол ще бъде на върха”.

Този сезон френският национал има 5 гола в 24 мача за Манчестър Юнайтед.

Ощр от категория Футбол