Намери ни
To Top

Кристиано Роналдо е първият футболист с награда Спортист на Европа

Кристиано Роналдо прибра още една награда за отиващата си 2016 година, след като беше избран за Спортист на Европа в анкетата на полската информационна агенция ПАП. Звездата на Реал (Мадрид) при гласуването на представители на 27 национални агенции на Стария континент, сред които и БТА.

Наградата съществува от 1958 година и никога досега не е връчвана на футболист. Роналдо е първият футболист, който е печели.



През настоящата година Кристиано спечели „Златната топка” на „Франс Футбол” и се очаква да завоюва и наградата на ФИФА за най-добър футболист в света. Той спечели Шампионската лига и световното клубно първенство с Реал, а с националния тим на Португалия стана европейски шампион във Франция това лято.

През 2015 година сръбският тенисист Новак Джокович беше избран за спортист на Европа, а Роналдо завърши пети – най-предно класиране на футболист.

За тази година след португалеца останаха световният номер 1 в тениса Анди Мъри от Шотландия и унгарската плувкиня Катинка Хошу, която спечели три златни медала на олимпийските игри в Рио де Жанейро.

Ощр от категория Футбол