Намери ни
To Top

Уайлдър: Чакам мач с Кличко или Джошуа

Световният шампион по бокс за професионалисти в тежка категория, версия Световен боксов съвет Дионтей Уайлдър от Съединените щати стана поредният боксьор, който очаква победителя от мача между британеца Антъни Джошуа и Владимир Кличко от Украйна за двубой.

Двамата се качват на ринга в края на април на стадион „Уембли“ за да определят носителя на шампионските пояси, версии на Международната боксова федерация (IBF) и Световната боксова асоциация (WBA).

След това победителят от мача трябва да срещне Кубрат Пулев за защита на пояса на Международната боксова федерация. От Световната боксова асоциация пък очакват победителя да се качи на ринга срещу кубинеца Луис Ортис.


Пред специализираното издание boxingscene Дионтей Уайлдър заяви, че очаква мач срещу победителя Уайлдър – Кличко за обединяване на всички пояси. Американецът коментира, че не се вълнува от това кой от двамата ще му е съперник, като няма и претенции в коя държава да се проведе мача, тъй като е готов да пише нова страница в историята на световния бокс.

Ощр от категория Бойни Спортове