Намери ни
To Top

Клоп ще овладява кадровата криза без трансфери

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп няма намерение да прави големи трансфери през януари, въпреки контузиите в отбора и участието на нападателя Садио Мане в турнира за Купата на Африка, заяви самият той.

Намиращият се на второ място в Премиър лийг Ливърпул, който във вторник приема Стоук Сити, не може да използва няколко от важните си играчи. Нападателят Даниел Стъридж не е възстановен от разтежение на прасеца, а Жоел Матип има травма в глезена, докато Филипе Коутиньо – също с контузия в глезена, няма как да бъде подготвен за домакинството на Манчестър Сити на 31 декември.

„Наистина съм щастлив да работя с този отбор.


Ние имаме достатъчно опции във всички линии. Няма да тръгна да убеждавам футболисти от други отбори, които получават там големи пари, да идват при нас. Ако някой е склонен да се присъедини при нашите условия, то е добре дошъл. Отсъствието на Садио Мане, който ще се присъедини към националния отбор на Сенегал, не е проблем. Ние знаехме от самото начало, че той ще играе на турнира за Купата на Африка, това е част от договора му. Но ние имаме други играчи, тренирали сме различни системи, така че ще се справим“, спокоен е германският специалист.

Клоп обаче очаква с много по-голямо нетърпение мача с Манчестър Сити, отколкото този със Стоук, тъй като е на Анфийлд.

„Атмосферата на нашия стадион променя всичко около един мач. Надявам се, че покрай празниците нашите фенове ще се презаредят с добра храна. Ние сме готови за този спектакъл, който ни очаква“, каза с усмивка Клоп.

Ощр от категория Футбол