Намери ни
To Top

Легендата Тодор Стойков хвърли оставка

След година и половина в управата на родния баскетбол, чашата на търпението на спортния директор на Лукойл Академик Тодор Стойков преля.

Легендарният №15 на “студентите” и дългогодишен капитан на националния ни тим ще подаде оставка още на следващия Управителен съвет на баскетболната федерация. Новината обяви самият той пред камерата на БНТ секунди след финалната сирена на двубоя между шампионите и Балкан, съобщи официалният сайт на Лукойл Академик.

“След дълъг размисъл взех решение да подам оставка като член на Управителния съвет.


Не мисля, че имам място в това ръководство на централата. Ще направя това още на следващото заседание“, категоричен бе Стойков, който посочи като основна причина за избора си липсата на резултати и промени от решенията, взети на масата, на която се решава бъдещето на баскетбола у нас.

„Не съм съгласен с много неща. Когато бях приет преди година и половина се надявах да направим промени в името на българския баскетбол. За съжаление, всичко се е постарому към днешна дата. Хора, които са от по 30 години в баскетбола не искат да чуят за нещо ново. Хващат се за капацитета на залите, но играта в българската действителност е на дъното. Единствено Лукойл играе в Европа и по някакъв начин представя страната достойно”, заяви още той.

“Не се чувствам щастлив. Все едни и същи хора са в тези комисии и си мислят, че могат да се подиграват в определени ситуации с нашия клуб. На първото заседание се говореше как трябва да се промени ситуацията със залите. В момента в първенството има четири отбори, чиито спортни съоръжения не отговарят на изискванията. В края на сезона всеки един от тях ще трябва да играе на друго място, защото броим седалките. Всички се ослушват за това. А то не е никак малко“, алармира за пореден път спортният директор на шампионите.

И допълни: „Знам, че няма да постигна нищо с тази оставка, но поне няма да петня името си. Не искам да съм част от тази клика, която управлява, и да бъда обвиняван за неща, за които не нося вина. Не искам да бъда до тях.”

„24 часа“

Ощр от категория Баскетбол