Намери ни
To Top

Четвъртата част е за Сакраменто! Нов триумф за Кингс

Сакраменто записа третата си поредна победа и отново стопи немалко изоставане в четвъртата част, този път като гост на Минесота, за да спечели със 109:105. За трети последователен мач Кингс изковаха успеха си във финалните 12 минути, а по време на тази победна серия са вкарали 96 точки срещу само 62 за съперниците си по време на последната четвърт на двубоите си в тази серия.

ДеМаркъс Казънс вкара 32 точки, добави по 7 борби и асистенции, както и 4 отнети топки и 2 чадъра за победителите. Антъни Толивър и Тай Лоусън имаха силно включване, съответно със 17 и 15 точки, а Коста Куфос и Мат Барнс, с 12 и 10 точки бяха останалите отличници за калифорнийци от реализаторска гледна точка.


Така „кралете“ спечелиха за четвърти път в последните си пет мача и сякаш намират правилния начин на игра под ръководството на новия си треньор Дейв Йейгър, който пристигна от Мемфис преди началото на сезона.

„Вече разбираме какво е необходимо, за да печелим мачове. Вършим страхотна работа и играем като отбор, движим топката и се забавляваме. Всичко ни се получава“, каза ДеМаркъс Казънс относно случващото се в отбора от столицата на Калифорния.

40 точки на Зак ЛаВийн не бяха достатъчни за Тимбърулвс. Карл-Антъни Таунс остана с 20, а Андрю Уигинс – с 15. Рики Рубио също игра добре с 13 точки, 8 асистенции, 6 борби и 3 отнети топки.

Ощр от категория Баскетбол