Намери ни
To Top

Одобриха единодушно новия колективен трудов договор в НБА

Собствениците на отборите в Националната баскетболна асоциация гласуваха единодушно в подкрепа на новия колективен трудов договор, който трябва да влезе в началото на следващия сезон. По споразумението бе постигнато съгласие още миналата седмица, като за финализирането му в момента остава единствено играчите да гласуват „за“. Според специалисти в САЩ тази процедура вече е чиста формалност.

Новият колективен трудов договор ще бъде в сила до края на сезон 2023/24, като двете страни ще имат право да предоговорят условията му година по-рано.


Засега детайлите по договора не са оповестени официално, но се знае, че ако той бъде одобрен и от играчите, сезонът ще започва седмица по-рано, контролите от предсезонната подготовка за всеки отбор ще бъдат максимум шест, а един от най-натоварващите елементи от програмата за „четири мача за пет дни“ ще бъде премахнат.

Новобранците също така ще получат по-големи встъпителни договори, като увеличението на минималната заплата ще бъде с 45 процента. Също така средното възнаграждение на играч в НБА ще достигне 8,5 милиона долара през следващия сезон и 10 милиона долара до 2020/2021.

Ощр от категория Баскетбол