Намери ни
To Top

Кой ще зимува на върха в Германия?

Тази вечер в 21:00 часа на “Алианц Арена” ще започне един от най-любопитните сблъсъци в Бундеслигата през този сезон. Един срещу друг ще се изправят първият и вторият във временното класиране – Байерн и РБ Лайпциг. Двата тима са с равни точки в момента и само головата разлика дава предимство на мюнхенци. Затова днешният двубой ще определи кой от тях ще зимува на върха по време на предстоящите коледни и новогодишни празници.


Лайпциг е голямата сензация до момента. Дебютантите в Бундеслигата счупиха всички рекорди за новак в елита. Воденият от Ралф Хазенхютъл тим демонстрира прекрасен атакуващ футбол и записа 11 победи, 3 равенства и само 1 загуба до момента. Сега обаче предстои най-голямото предивикателство – гостуване на шампиона. Трудно е да се предскаже дали играчите на гостите ще продължат с отличните си изяви или прекаленото пренавиване ще им изиграе лоша шега.

Байерн определено има предимството на опита на своя страна. Освен това зад гърба на играчите в червено ще са и препълнените трибуни на “Алианц Арена”. Отборът имаше някои колебания в представянето си през сезона, но вече като че ли напипа верния ритъм и записа 4 поредни победи в последните си 4 мача.

Добрата новина за наставника Карло Анчелоти е завръщането в състава на Ариен Робен, който имаше лека травма и пропусна гостуването на Дармщад (1:0) в събота. В игра се очаква да се завърне и капитанът Филип Лаам, който също не игра в последния мач.

Световният букмейкър bwin дава предимство на Байерн в този мач, като победа на домакините е с коефициент 1,42. Който иска да заложи за успех на гостите, може да го направи при коефициент 7,00, а равенството оценено на 5,00.

Бундеслига, 16 кръг:

БАЙЕРН – РБ ЛАЙПЦИГ

Вероятни състави:

БАЙЕРН: Нойер, Алаба, Хумелс, Мартинес, Лаам, Видал, Алонсо, Робен, Коща, Мюлер, Левандовски

ЛАЙПЦИГ: Гулаши, Халстенберг, Орбан, Фернандес, Илсанкер, Форсберг, Забитцер, Дем, Кейта, Вернер, Поулсен

Стадион: “Алианц Арена”, Мюнхен
Съдия: Феликс Цвайер
Начало: 21:00 часа

Ощр от категория Футбол