sportove.net

Кинг Конг застава между Кобрата и световната титла

Луис Ортис, известен още като Кинг Конг, може да препречи пътя на Кубрат Пулев към световния връх в професионалния бокс. Кубинецът бе посочен от шефа на WBA Жилберто Мендоса като следващия съперник на победителя от мегасблъсъка между Владимир Кличко и Антъни Джошуа. Двамата ще се изправят един срещу друг на 29 април на “Уембли”, като залогът са поясите на WBA, IBO и IBF. Кобрата е основен претендент на международната федерация, но според Мендоса такъв за световната асоциация се явява и Ортис.


“Решението е следното – Джошуа ще боксира с Кличко, а победителят ще трябва да срещне Ортис. Стигнахме до заключение да дадем на Луис шанс да срещне шампиона. Ще поставя краен срок той да получи задължителната защита срещу Антъни или Владимир Кличко”, отсече Мендоса.

Така ситуацията около Кубрат и възможността да боксира за световен пояс става все по-заплетена. От една страна, мениджърът на Джошуа Еди Хърн призна, че при победа британецът е длъжен да срещне Пулев, за да задържи титлата на IBF. От друга обаче, той иска обединителен мач с Дионтей Уайлдър за трофея на WBC. Това означава, че всяка една отделна федерация ще натиска за задължителна защита и тепърва предстоят серия от преговори. Всичко това при все, че Джошуа дори още не е срещнал Кличко, още по-малко пък го е победил.

“Тема Спорт”


Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.