Намери ни
To Top

Мърсисайдски страсти в понеделник вечер

Понеделник вечер е запазена за голямото мърсисайдско дерби между Евертън и Ливърпул. Точно в 22:00 часа българско време градските врагове ще се изправят един срещу друг на „Гудисън Парк“ в последния мач от 17-ия кръг в Премиър лийг. Всички очакваме с нетърпение какво ще ни предложи този мач, но предварителните очаквания са за сериозна битка и много емоции.

Ливърпул излиза в този двубой като фаворит с оглед на моментната форма и на амбициите на отбора.


Червените се нуждаят от задължителни три точки, за да не изостанат твърде много от лидера Челси. На „Анфийлд“ могат да са оптимисти преди началото на мача, тъй като Евертън има само 1 победа в последните 19 сблъсъка между двата тима. В същото време обаче червените трябва да имат и едно на ум, защото последните 4 мача на „Гудисън Парк“ завършиха наравно.

В Евертън обаче не излизат като обречени и ще дадат всичко от себе си да зарадват своите фенове с победа довечера. „Карамелите“ започнаха сезона много силно, но след това допуснаха рязък срив в представянето им, което се отрази и на временното им класиране. В последния кръг отборът показа първи признаци на събуждане с победата с 2:1 над Арсенал и сега сините се надяват да покажат същата игра и довечера.

Домакините имат проблеми в отбрана преди тази среща заради отсъствието на капитана си Фил Ягиелка, който е наказан. В състава на гостите пък треньорът Юрген Клоп до последно ще мисли дали да разчита в този мач на Даниел Сътридж, Жоел Матип и Емре Джан, които не са напълно възстановени от своите травми.

Букмейкърът bwin дава коефициент 4,10 за победа на Евертън в този сблъсък. Успех на Ливърпул пък се котира с коефициент 1,90, а равенството е оценено на 3,60.

Премиър лийг, 17 кръг:

ЕВЕРТЪН – ЛИВЪРПУЛ

Вероятни състави:

ЕВЕРТЪН: Стекеленбург, Коулмън, Уилямс, Фунес Мори, Бейнс, Гай, Макарти, Баркли, Ленън, Валенсия, Лукаку

ЛИВЪРПУЛ: Миньоле, Клайн, Матип, Ловрен, Милнър, Вайналдум, Хендерсън, Лалана, Мане, Фирмино, Ориги

Стадион: „Гудисън Парк“, Ливърпул
Съдия: Майк Дийн
Начало: 22:00 часа

Ощр от категория Футбол