Намери ни
To Top

Левски преговаря със защитник на ПАОК

Левски е на път да привлече играч от гръцкия ПАОК. Става въпрос за десния защитник на състава от Солун Йоанис „Янис“ Скондрас. Играчът е изпаднал в немилост и клубът търси начин да се освободи от услугите му. Възможно е дори той да бъде освободен без финансов иск.


Това потвърди пред местните медии спортният директор на солунския тим Любош Михел. В момента словакът, който е бивш международен съдия, обмисля как да подсили състава, но същевременно ще освободи място за заплати, като се раздели с ненужни футболисти. В тази категория попада Янис Скондрас. През есента бранителят не е изиграл дори един официален мач за черно-белите.

Скондрас е роден на 21 януари 1990 година в Трикала. Висок е 179 сантиметра, тежи 79 килограма. Започва да тренира в школата на местен клуб, но през 2005 година е привлечен от Трикала. През 2008 година вече е част от мъжкия отбор, а на следващата подписва и професионален договор. Същевременно преминава през всички юношески национални отбори на Гърция. До лятото на 2013 година Скондрас изиграва 79 мача в местния елит за Трикала, в които реализира 3 гола. По това време е викан и в мъжкия представителен тим на елините, но така и не записва официален дебют.

На 21 юни 2013 година ПАОК откупува футболиста за 300 хил. евро. В първия си сезон на „Тумба“ изиграва 22 шампионатни мача, в които не успява да се разпише. Следващата кампания е силна за Скондрас – 28 срещи и 2 гола в елита, и общо 37 мача, 2 попадения и 7 асистенции.

През 2015/16 Яниес и съотборник с Димитър Бербатов в ПАОК. Започват спекулации, че ще премине в Панатинайкос. След пристигането на сръбския треньор Владимир Ивич Скондрас постепенно изпада от състава. Затова и завършва сезона с 13 срещи за първенството. Преди старта на новия сезон той той научава, че не влиза в плановете на Ивич – не е взет на подготвителния лагер, оставен е да се готви самостоятелно. Така и не изиграва официален двубой през есента – затова и двете страни търсят начин да се разделят.

Левски пък има нужда от подсилване на десния фланг на отбраната. На този пост треньорът Елин Топузаков разполага само със Сашо Александров и при негова контузия или наказание се налага да преквалифицират Роман Прохазка. През есента Левски следеше и словенеца Андраж Струна, но се отказа от него. В полезрението на сините бе и Венелин Филипов от румънския Волунтари. Опция за този пост е и Милен Желев от Локомотив (Горна Оряховица).

„Тема спорт“

Ощр от категория Трансфери