Намери ни
To Top

Бомба на Дъглас Коща върна Байерн начело

Байерн Мюнхен се върна на върха в Бундеслигата след минимален успех с 1:0 като гост на Дармщад в 15-ия кръг. Дъглас Коща вкара красивия победен гол в 71-ата минута пред 17 400 зрители на стадиона в Дармщад, а баварците събраха 36 точки, колкото има и РБ Лайпциг, но шампионите са с по-добра голова разлика.

Никога в своята история Дармщад не бе побеждавал Байерн и се стремеше към историческо постижение. Домакините обаче бяха в серия от шест поредни загуби в първенството, довели до смяната на наставника Норберт Майер и идването на Рамон Берндрот, но днес записаха седмата загуба.


Възпитаниците на Анчелоти имаха огромно предимство във владеенето на топката, докато Дармщад на два пъти доставяше удобни центрирания за десетката Ян Розентал – първият удар с глава отиде от външната страна на мрежата, а после имаше засада. Розентал получи и трети шанс, ала от воле би неточно.

Байерн имаше трудности да създаде чисти голови положение, като Левандовски беше на метър от целта с глава.

Пет минути след паузата Свен Шиплок свали умело с глава за Гондорф, чийто мощен изстрел не попадна в очертанията на вратата. Вранчич от фаул насочи на сантиметри от вратата на Нойер.

Баварците поведоха в 71-ата минута след хитро бързо изпълнение на фаул. Тиаго Алкантара подаде за Дъглас Коща, който нагласи на левия си крак и бомбардира мрежата с фалцов мощен удар от дистанция, който преодоля вратаря и спря в горния ъгъл за 1:0. За първи път в своята кариера бразилецът бележи в два поредни мача от немския елит.

Нойер изби шут на Гондорф и резервата Нимайер получи отличен шанс за добавка, направи го обаче неубедително и стражът на Германия спаси.

Ощр от категория Футбол