Sportove

51-годишният Хопкинс загуби с брутален нокаут последния си мач (видео)

Бившият световен шампион по бокс Бърнард Хопкинс бе нокаутиран в прощалния си мач на професионалния ринг. На възраст 51 години и 337 дни американецът загуби от сънародника си Джо Смит-младши в бой за титлата WBC International, който се проведе в калифорнийския град Ингълууд.

Всичко свърши за опитния боец в осмия рунд, когато 27-годишният Смит му нанесе серия от удари и при последния от тях Хопкинс мина между въжетата и падна извън ринга. След известно време той успя да се качи обратно, но срещата бе прекратена и арбитърът отсъди победа с технически нокаут за Смит.


Това поражение стана за Хопкинс осмо в кариерата му, в която има също 55 победи (32 с нокаут) и две равенства. Ветеранът излезе на ринга за първи път от ноември 2014 г., когато в ролята на най-възрастния световен шампион по бокс в историята бе победен от руснака Сергей Ковальов. Хопкинс се подвизаваше на професионалния ринг от 1988 г.


Опитайте приставката на Sportove за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.