Намери ни
To Top

Левски измъкна дербито срещу шампиона Добруджа

Волейболният отбор на Левски спечели изключително трудно и драматично дербито срещу шампиона Добруджа 07 (Добрич) от последния 11-и кръг на първия полусезон в Суперлигата. „Сините“ измъкнаха победата като гости на Добруджа с 3:2 (25:11, 25:21, 21:25, 23:25, 19:17) в мач изпълнен с много драма и нерви, игран тази вечер в зала „Добротица“.

Така момчетата на треньора Петър Шопов е на 5-о място във временното класиране с 19 точки след 6 победи и 5 загуби. Въпреки поражението, шампионите от Добруджа останаха 3-и с 24 точки след 8 победи и 3 загуби, с колкото е и 4-ия Пирин (Разлог), но с 23 точки.


„Сините“ стартираха подобаващо, като поеха инициативата изцяло в свои ръце. Впоследствие, момчетата на Мирослав Живков се мобилизираха. Отново левскарите поведоха, и до първото техническо прекъсване водеха с 8:3. От Левски не даваха възможност на съперника да се противопоставя, позволявайки да добавят само 2 точки. След втората техническа пауза „синята“ хегемония продължи, като най-голям принос за това имаха сервисите на Спас Байрев и Николай Манчев. В края добруджанци успяха да направят още 2-3 точки, но това не бе достатъчно и Левски спокойно гейма при разгромното 25:11. Интрига имаше във втората част. Тя започна с бърза серия от точки за гостите от Левски, но шампионите влязоха в темпото и изравниха при 2:2. Левски отново възстанови преднината си, а борбата от другата страна на мрежата продължи. Ас на „сините“ увеличи разликата, поддържайки я до техническото прекъсване. На моменти домакините от Добруджа намаляваха разликата до три точки, но нищо повече не се случи. Момчетата на Петър Шопов продължиха да водят и успяха да поведат с 2:0 след 25:21.

В третия гейм отново имаше страхотен волейбол и определено бе драматичен. Момчетата на Миро Живков направиха няколко бързи точки, но „сините“ успяха да отреагират. Въпреки това, до първата техническа пауза предимството бе за Добруджа. Реферите отсъдиха жълт картон за Симеон Александров от гостите към края. Но домакините от Добруджа отново поведоха и намалиха изоставането си на 1:2 след 25:21. В четвъртата част Левски заиграха по обичайния начин, но шампионите също не се предадоха. Играта вървеше точка за точка, като нито един от двата тима не можеха да дръпне. Това стана при 11:9 за „сините“, но добруджанци продължиха да се борят с нокти и зъби. Червен картон за либерото на Левски Владислав Иванов остави частта на 16:15 в полза на домакините. Играта на нерви отново продължи до самия край. Шампионите от Добруджа измъкнаха гейма, този път с 25:23 и вкараха мача в тайбрек.

Петия решителен гейм отново бе много драматичем – изравняванията продължиха и възпламениха атмосферата в залата. След размяната на полетата ситуацията се промени. Левски се върна в играта и поведе в резултата. Играта точка за точка продължи. В крайна сметка „сините“ измъкнаха тайбрека с 19:17, а с това и мача с 3:2.

По информация на BGvolleyball.com

Ощр от категория Волейбол