Намери ни
To Top

Тевес каза „да“ на скромните 84 милиона долара

Аржентинската звезда на Бока Хуниорс Карлос Тевес напуска тима в посока Китай. Десетката на „синьо-жълтите“ е казал „да“ на фантастичната оферта от Шанхай Шенхуа. Тимът, воден от Густаво Пойет, е предложил 84 милиона долара (б.а. 79 милиона евро) на бившия играч на Коринтианс, Уест Хам, Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити и Ювентус за две години.


Освен това в касата на Бока ще влязат 16,5 милиона евро като трансферна сума, тъй като договорът на звездата е до 2018 година. Както е известно, той се завърна на „Бонбонера“ през юли, година, след като помоли Юве да го пусне една година преди края на контракта му.

Нападателят изведе до златен дубъл любимия си тим – титла и купата през миналата година, а онзи ден влезе още повече в сърцата на феновете след исторически мач срещу Ривър Плейт. Карлитос вкара два гола за победата с 4:2 на „Монументал“, като донесе най-голямата победа в дома на вечния съперник от 1995 година, освен това изведе Бока на върха в класирането.
Тевес разплака „Монументал“ във фантастично дерби между Ривър Плейт и Бока Хуниорс+51

Тази неделя Тевес ще изиграе последния си мач на „Бонбонера“, пишат медиите в Аржентина. Бока приема Колон в мач от 14-ия кръг на Примера дивисион, а феновете ще направят всичко възможно, за да го накарат да промени своето решение и да остане в Буенос Айрес.

„Карлитос знае, че искаме да остане с нас. В живота има обаче решения, който преминават границите на спорта и ние уважаваме неговото“, сподели треньорът Гилермо Скелото.

„Много ми е трудно, като още не съм взел крайното решение. То ще бъде обаче много лично. Имам толкова много неща в главата, като ми е трудно да го обясня. Езикът в Китай? За осем години в Англия се научих да казвам само „чао“, представете си в Китай“, завърши с усмивка Тевес пред Tyc Sports.

Тевес изигра 55 мача във всички турнири след завръщането си на „Бонбонера“, вкара 24 гола и асистира за 16 попадения.

Ощр от категория Анализ