Намери ни
To Top

Кметът на Лондон решава за капацитета на „Уембли”

Кметът на Лондон Садик Хан ще има последната дума относно капацитета на „Уембли” за боя между Антъни Джошуа и Владимир Кличко. Това обяви промоутърът на британеца Еди Хърн. Сблъсъкът между двамата ще генерира приходи от минимум 42 милиона паунда, като те ще си разделят по 10 от тях. Крайната цел – титлите на IBF, WBA и IBO

Антъни Джошуа и Владимир Кличко с първа пресконференция на „Уембли“

„Първата част от продажбата на билетите ще стартира в петък.


Пускаме общо 85 хиляди. Следващата седмица е вторият етап. Говорихме с кмета на Лондон, за да ни разреши да увеличим местата до 90 хиляди. Това е мач, с който Антъни ще бъде запомнен за цял живот. Владимир Кличко е невероятен пример, но той е много убеден, че ще спечели, и това прави двубоя за Джошуа изключително тежък. Нямам търпение да излезе и да спечели. Преди 12 месеца той победи Уайт за британската титла. После стана световен шампион и защити пояса два пъти. Наистина невероятна година за него”, уточни Хърн.

Мениджърът на Кличко Бернд Бьонте пък нападна Тайсън Фюри. „За мен този човек вече не съществува. Много съм разочарован от поведението му, защото той знаеше много по-рано какво ще се случи и тази история с допинга. Но до последно ни държа в неведение, а през това време Владимир тренираше и се готвеше за реванша. Но това вече е минало. Сега говорим за елита на бокса. Никой не иска онова, което направи Чисора. Трябва да имаме примери, а тези двамата са точно такива. Защото трябва децата да искат да станат част от този спорт, а не да бъдат част от цирк. Всеки знае, че това е МАЧЪТ”.
Антъни Джошуа и Владимир Кличко с първа пресконференция на „Уембли“+34
„Тема Спорт“

Ощр от категория Бойни Спортове