Намери ни
To Top

Гуардиола: Няма да променя философията си за футбола

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола заяви, че не смята да променя стила на игра на отбора си, въпреки серията от слаби резултати, която постигат „гражданите“ в последно време. Сити започна чудесно сезона, като спечели първите си 10 мача, но сега има само четири успеха от последните 15 срещи във всички турнири.

„Трябва да призная, че през последния месец нещата на вървят добре. Не успяхме да победим в последните си четири домакински срещи, в които отбелязахме едва четири гола.


Няма какво да кажа в защита, но човек не променя това, в което вярва. Няма начин да променя философията си. Ще играем по начина, по който чувствам, че трябва. Ще грешим, но не мога да правя нещо, в което не вярвам”, категоричен е Гуардиола.

‘Във футбола не съществува дългосрочния проект по отношение на треньорите. Трябва да печелиш незабавно и ако не успяваш да го правиш, имаш неприятности. Когато не побеждаваш, има много причини. Вероятно съперникът е бил по-добър. Грешките трябва да бъдат сведени до минимум, за да печелиш мачове. Собственикът и президентът трябва да решат, но няма начин аз да променя стила си“, посочи отново той.

Ощр от категория Футбол