Намери ни
To Top

Левски спря състезателни права на Мис Волейбол

Странни неща се случват около една от най-добрите родни волейболистки – Нася Димитрова. Доскорошната звезда на Левски избра да премине това лято в Марица, но все още не е дебютирала за шампиона на България и на този етап единствено тренира с тима. Причината е, че „сините“ й правят спънки. 24-годишната волейболистка, която преди дни беше провъзгласена за Мис BGvolleyball, има сериозни проблеми с бившите си работодатели.


И то при положение, че се е откупила от Левски.

БЛИЦ СПОРТ научи, че Димитрова е извадила 10 000 евро – точно толкова „сините“ са искали от Марица за нея. Въпреки това се стига до ситуация със спирането на състезателните й права. Димитрова е получила шестмесечно наказание от Дисциплинарната комисия към БФВолейбол. Това принуждава волейболистката да търси правата си, обръщайки се към адвокати, които се заемат със случая.

Безумно е по този начин ръководството на Левски да спъват развитието на талантливата състезателка, която в продължение на почти 10 години даваше всичко от себе си за любимия отбор. Димитрова записа два златни дубъла със „сините“ – през сезоните 2008/2009 и 2013/2014, като и тази година беше с основна заслуга за спечелването на Купата на България.

Предвид изтичащия й договор и мотивацията да продължи в клуб с по-големи амбиции, Нася това лято реши да премине в Марица. Това обаче разлюти „сините“, които избраха да пречат на развитието й. Нищо чудно Димитрова да загуби и мястото си в националния отбор… по нареждане на президента на родния волейбол инж. Данчо Лазаров. Публична тайна е, че именно той е босът в сянка на женския волейболен Левски.

Запознати със случващото се в родния волейбол твърдят, че Лазаров е наредил на Дисциплинарната комисия да спре правата на Нася Димитрова. Целта е да се отмъсти на вече бившата звезда на Левски и да й се попречи да заиграе за основния конкурент на „сините“.

Очаква се скандалът да се задълбочи, а волейболистката се надява колкото се може по-скоро правдата да възтържествува и тя отново да започне да мисли единствено за любимата си игра, а не за странични фактори.

Ощр от категория Волейбол