Намери ни
To Top

Евертън ще спира Арсенал по пътя към върха

Тази вечер в 21:45 часа отборът на Евертън приема Арсенал в двубой от междинния 16-ти кръг в Премиър лийг. Двата тима са в коренно противоположни позиции с оглед на моментната им форма. Домакините на „Гудисън Парк“ са в неприятан серия от 5 поредни мача без победа, като в тях записаха 3 поражения и 2 равенства. В същото време „артилеристите“ са на гребена на вълната и спечелиха 3 последователни победи, като продължават плътно да следват лидера в класирането Челси.


Днес обаче „карамелите“ се надяват да объркат плановете на совя съперник и да спрат победната му серия.

Домакините нямат особени кадрови проблеми, с изключение на трайно контузения Яник Боласие. Мениджърът роналд Куман обаче вероятно ще направи някои размествания в състава си, в опит да промени нещо в представянето на тима. Очаква се в стартовия състав да се завърнат Рос Баркли, Арън Ленън и Енер Валенсия за сметка на Кевин Миралас, Идриса Гай и Джеймс Макарти.

В същото време в Арсенал големият проблем пред Арсен Венгер е контузията на защитника Шкодран Мустафи. Германецът ще отсъства от терените около три седмици, като на този етап се очаква мястото му в центъра на отбраната да бъде заето от Габриел Паулища. От състава за днешния двубой отпадна и Арън Рамзи, който също се оплаква от лека травма на бедрото.

Световният букмейкър bwin дава предимство на гостите в тази среща с коефициент 1,83. Победа за Евертън е с коефициент 4,20, а равенството е оценено на 3,50.

Англия, Премиър лийг, 16 кръг:

ЕВЕРТЪН – АРСЕНАЛ

Вероятни състави:

ЕВЕРТЪН: Стекеленбург, Коулмън, Уилямс, Фунес Мори, Бейнс, Баркли, Бари, Ленън, Деулофеу, Валенсия, Лукаку

АРСЕНАЛ: Чех, Белерин, Габриел, Косиелни, Монреал, Джака, Коклен, Уолкот, Йозил, Чембърлейн, Санчес

Стадион: „Гудисън Парк“, Ливърпул
Съдия: Марк Клатенбърг
Начало: 21:45 часа

Ощр от категория Футбол