Намери ни
To Top

Кличко: За мача ми с Джошуа ще бъда на 41 години! Проблем ли е това?

Украинецът Владимир Кличко (64-4, 53 КО) не смята, че това, че е с 13 години по-възрастен от британеца Антъни Джошуа (18-0, 18 КО) ще повлияе на мача между тях. Срещата бе потвърдена официално вчера. Двамата ще се боксират на 29 април на „Уембли“, а Кличко ще навърши 41 години през март.

„Възрастта е само цифра.


Така се чувствам в момента. Въпросът е как ще изглеждам на ринга. Ще бъда на 41 години. Проблем ли е това? Тези въпроси са страхотни за хората, които имат съмнения. Колкото повече въпроси има преди спортно събитие – кой, къде, кога, как – толкова по-добре. Но възрастта е само цифра, чувствам се страхотно“, каза Кличко пред Sky Sports.

Джошуа нокаутира Молина в третия рунд

На пресконференцията след победата си срещу Ерик Молина Джошуа обяви, че възрастта ще е голям фактор в мача, но уточни, че не може да очаква победа, само защото е по-млад. Другото голямо съмнение преди срещата е около това, че Кличко не е излизал на ринга от ноември 2015.

„Не съм имал толкова дълга пауза в 26-годишната си кариера. Но имах време да се организирам, да наредя оръжията и просто искам да стрелям. Искам да се върна и искам да си върна титлите. Искам да дам воля на цялата неудовлетвореност, която натрупах заради това, че не съм излизал на ринга от толкова време“, добави Кличко.

Срещата ще е за титлата на IBF, която Джошуа държи и за „супер“ пояса на WBA, който бе овакантен от Тайсън Фюри. Кличко похвали и Джошуа за постиженията му в последните години.

„Винаги съм подкрепял Антъни, публично съм казвал, че съм фен на таланта му. Това малко хлапе порасна, той става все по-голям и по-силен. Статистиката му говори сама за себе си. Той е и световен шампион. Постигна много в тези 27 години. Обичам предизвикателствата, а той е предизвикателство. Но няма нищо лично, просто бизнес“, каза още Кличко.

Ощр от категория Бойни Спортове