Намери ни
To Top

Преследвачите на Юве в люта битка на „Олимпико“

Рома посреща Милан в последен мач от 16-ия кръг в Серия „А“. Двата тима делят второто място в класирането, като изостават със 7 точки от лидера Ювентус. Това, както и добрата форма на съперниците в последните седмици, карат всички почитатели на италианския футбол да очакват истинско зрелище на „Олимпико“.

Милан спечели 13 от 15 възможни точки след загубата от Дженоа с 0:3 в края на октомври.


Винченцо Монтела, който като футболист беше сред идолите на феновете на Рома, сега ще се опита да продължи серията на „росонерите“. Гостите ще разчитат на головия нюх на Джанлука Лападула и на импровизаторските умения на Сусо. Младата надежда на клуба Мануел Локатели отново ще е титуляр в средата на терена, заедно с Джакомо Бонавентура и Марио Пашалич, а мача заради наказание пропуска Юрай Куцка.

Рома също влиза в дербито в отлично настроение след победата над Лацио с 2:0 миналата седмица. Накзанието на Кевин Строотман беше отменено и холандският национал ще е на линия за сблъсъка тази вечер. Очаква се титуляр да е и Стефан Ел Шаарауи, който се завърна в игра в двубоя срещу Астра от Лига Европа. Един Джеко, който има 12 гола от началото на кампанията, ще се опита да поведе еднолично в листата на стрелците. Босненският национал и днес ще е главната заплаха за вратата на Милан.

„Росонерите“ спечелиха само едно от последните си 12 гостувания на „вълците“ – 3:2 през октомври 2011 година. В останалите мачове Милан стигна до 6 равенства.

Водещият букмейкър bwin определя за фаворит Рома с коефициент 1.60. Равенството може да умножи залога ви по 4.10, а евентуален успех на Милан е оценен с коефициент 5.50.

Вероятни състави:

РОМА (4-2-3-1): Шчесни; Рюдигер, Манолас, Фасио, Емерсон; Де Роси, Строотман; Пероти, Наинголан, Ел Шаарауи; Джеко
Старши треньор: Л. Спалети
МИЛАН (4-3-3): Донарума; Абате, Палета, Романьоли, Де Шилио; Пашалич, Локатели, Бонавентура; Сусо, Лападула, Нианг
Старши треньор: В. Монтела

Ощр от категория Футбол