sportove.net

Лесов: Кубрат може и да издържи 12 рунда срещу Джошуа

Олимпийският шампион по бокс от Москва 1980 Петър Лесов смята, че в момента Антъни Джошуа е най-добрият боксьор в света в тежка категория.

“Не виждам той да има някаква конкуренция. Антъни е млад, с експлозивно кроше, изчистен и много здрав физически. На моменти дори ми напомня на младия Майк Тайсън.


Много умно води срещите си, като знае точния момент, в който да натисне съперника и да го нокаутира. Статистиката на Джошуа говори сама – 18 мача, 18 победи с нокаут и световна титла, която вече на два пъти защити.

Именно заради това аз съм на мнение, че в момента няма боксьор в света, който да му се противопостави. В това число се включва и Владимир Кличко, с когото ще се бие през април догодина. Убеден съм, че до шестия или седмия рунд ще има нокаут в полза на Джошуа.

В интерес на истината забелязах Антъни още през 2011 година на световното първенство за аматьори в Баку. Тогава ми се смееха, когато казах, че той ще бъде новата звезда в тежка категория.

И в този ред на мисли няма как да не споменем и Кубрат Пулев, който по всяка вероятност догодина ще има мач с Джошуа. В никакъв случай няма да се подлъжа по патриотизма и да кажа, че Кобрата има шанс. По-скоро може да издържи 12 рунда, но за победа трудно може да се говори. Пулев има по-големи шансове за победа, ако се организира реванш срещу Владимир Кличко. Украинецът вече е поизхабен като боксьор и предпоставките за победа на Кубрат са много. Преди това обаче е необходимо да проведе още един мач, но този път със силен съперник. Защото, ако трябва да сме честни, боят му със Самюел Питър беше меко казано несериозен. Просто нигериецът беше далеч от класата на Кобрата. За да се бие с Джошуа, на Пулев му трябва опит.

В момента на света има само един боксьор, който може да създаде проблеми на Антъни и това е Александър Поветкин, който в кариерата си има само една загуба от Владимир Кличко и то заради грешно избрана тактика.

Хубавата новина е, че тежката категория започва да става интересна, а за това голяма заслуга има Джошуа”, коментира Петър Лесон за “Меридиан Мач”.


Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.