Намери ни
To Top

Петър Лесов обнадежден за женския бокс

Олимпийският шампион от Москва 1980 Петър Лесов изрази сериозен оптимизъм за бъдещето на женския бокс в България. Специалистът застана начело на националния ни отбор за девойки и момичета, който се завърна с 5 медала от европейското първенство в Орду (Тур). Еми-Мари Тодорова (48) спечели злато, Горяна Стоева (52) взе сребро, а с бронз се окичиха Розалия Пейчева (54), Мелиз Йонузова (69) и Малек Закифова (46).
„От това, което момичетата показаха в Турция, мога да твърдя, че бъдещето на женския ни бокс е добро.


Не говоря за медалите, а за желанието и хъса, с които се хвърлят нашите девойки. Много ми хареса, че показват характер, а това е най-важното, когато говорим за бокс. Биеха се с представителки на домакините, но не им отстъпваха в нито един момент. Особено Еми-Мари Тодорова. Тя действително е с огромен потенциал”, сподели пред „Тема Спорт” Лесов.
Той отказа да коментира възможността да замени като селекционер при жените Фикрет Ереджебов. „И аз чувам от различни места, предимно от журналисти подобно нещо. Но вижте – Фики си свърши перфектно работата начело на жените. Спечелихме три златни медала от европейското, така че няма какво да дълбаем в тази тема. Каквото решат от федерацията – това е. Аз си работя и искам да развиваме бокса, а в женския потенциалът за много добри резултати е налице”.

Ощр от категория Бойни Спортове