Намери ни
To Top

Стойчо Младенов: Познавам Гриша Ганчев, той е максималист

Бившият наставник на ЦСКА Стойчо Младенов говори за честите промени на треньорския пост в клуба. Той даде интервю, в което сподели и подробности около новото си назначение – в Кайсар в казахстанския елит. Целият разговор с него бе излъчен късно снощи.

„ЦСКА е друга мая.


Там се искат успехи и само успехи. Загубата не се приема от никого. Това е клуб, в който се търси победата на всяка цена. Още повече че познавам Гриша Ганчев и знам, че той е максималист. В ЦСКА треньорът, който дойде, трябва да знае в какъв клуб отива. Може да си най-големият треньор, а такъв вече имаше – в лицето на Луиджи Симони (пое ЦСКА през декември 2001 г., само 3 години след като бе спечелил Купата на УЕФА с Интер). Но нямаш ли победи, няма кой да те чака. Аз съм против честите смени на наставниците. Когато се довериш на един треньор, според мен е необходимо поне две години да го оставиш да работи и тогава да преценяваш какво му е нивото“, каза Стойчо, който води за последно ЦСКА в периода юли 2013 – март 2015 г.

„Не мога да коментирам назначението на Едуард Йорданеску. По принцип по темата ЦСКА не желая да говоря. Когато целите се определят, трябва да се знае има ли здрава основа, за да се постигнат“, добави Младенов пред телевизия BiT.

„Не съм получавал покана да се завърна в ЦСКА. С всяка една моя дума за клуба се спекулира и не искам да се изопачават нещата. Когато съм бил на „Армията“, винаги съм работил със сърце и душа. Но когато не съм в клуба, почти не стъпвам на стадиона, за да няма интриги и спекулации. Не искам да се пречи на треньора и най-малко на ЦСКА. Като му се създаде напрежение на наставника, той се поддава. Затова не ходя на мачове, за да не се спекулира и да не преча. Но и това не помага – видяхте, че още не се бях прибрал от Казахстан и вече бяха започнали да ми спрягат името за треньор на ЦСКА“, каза още Стойчо Младенов.

Ощр от категория Футбол