Намери ни
To Top

Тупанков: Разминахме се с голяма трагедия

Тежка катастрофа претърпяха волейболистите на Черно море, след като тир удари автобуса странично след мача с Добруджа 07. За щастие на всички, жертви няма, като има контузии, но без опасност за живота. Четирима от волейболистите остават в болница в Добрич. Ето какво разказа треньорът на Черно море Юли Тупанков за BGvolleyball.


com след инцидента, при който той самият е с болки в ребрата и таза:

„Слаба Богу, разминахме се. Голям късмет извадихме и няма жертви. Но беше много страшно. Ние се движехме на главен път, това става на околовръстното на излизане от Добрич. Тирът дойде изненадващо от страничен път. Не е спрял на знака стоп и се вряза в нас. Удари ни странично. Автобусът ни се осука, преобръщахме се няколко пъти, всичко е потрошено. Едвам успяхме да излезем и започнахме да изваждаме състезателите един по един“.

„Добре, че нашият шофьор успя да реагира бързо на идващия ТИР и успя да измести малко автобуса. Иначе щеше сблъсъка ни да е челен и щеше да се случи най-лошото. Четири от волейболистите ни са все още в болница, но за радост няма фрактури. Шофьорът ни също е доста пострадал. А самият водач на ТИР-а не беше адекватен. Стои на пътя и вместо да се притича на помощ само вика: „Вие много бързо дойдохте.“ А беше осветено, защото е околовръстното на града, не е било тъмно да не ни види…Не знам в какво състояние е карал тира, дали е употребявал нещо, това полицията ще установи. Но пак казвам за малко се разминахме с трагедия“.

„Веднага дойдоха роднини и приятели и започнаха да помагат. От клуба ни пратиха друг автобус, но състезателите не искаха да се качват в него. Психическата травма е голяма. Тепърва ще преодоляваме психическия срив и се надявам волейболистите да успеят за излязат от този шок“.

„За първенството в Суперлигата в момента не мислим. Искам всички да се оправят и да се възстановят. В понеделник ще уведомим НВЛ, 14 от картотекираните 16 волейболисти бяха в автобуса“.

Ощр от категория Волейбол