Намери ни
To Top

Зауерланд: Бях против Кубрат да излиза така

Мениджърът на Кубрат Пулев Кале Заурланд е бил против Кобрата да излезе с ямурлук и под съпровода на гайди за мача със Самюел Питър за интерконтиненталната титла на WBA.

„Следобеда преди вечерта на мача с Кубрат имахме спор за начина му на излизане. Искаше всичко с излизането да е перфектно. Да излезе облечен с тази българска дреха, с гайдите, сам реши и за музиката и държеше на нея.


Ядосах му се, защото не смятах, че това е зрелищно, но когато чух въздействието върху българите, се убедих, че Кубрат е бил прав. Беше повече от впечатляващо. Кубрат държеше да покаже, че е горд българин“, заяви мениджърът на Кобрата.

Нестандартното облекло, с което Кубрат Пулев се качи на ринга в „Арена Армеец“ в събота вечерта е изработено в петричкото село Първомай от семейство Жени и Йордан Николови, които имат малка фирма за ушиване на народни носии.

Ямурлукът и потурите се доближават до коледарските костюми в Пиринско заради това, че боксовата среща се състоя в навечерието на светлия християнски празник.

„24 часа“

Ощр от категория Бойни Спортове