Намери ни
To Top

Венгер: Операцията на Касорла е много лоша новина

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер няма да може да разчита на Санти Касорла между два и три месеца. Испанският халф получи контузия в глезена и му предстои операция. „За мен това е много лоша новина. Няма яснота кога точно ще се върне в игра.


Направихме всичко възможно, за да бъде избегната операция. Казаха ми, че ще бъде извън терените поне два месеца“, сподели Венгер.

Попитан дали ще привлече заместник на Касорла през януари, Венгер заяви: „В полузащита имаме много играчи. През януари няма да е необходимо да търсим заместник“.

Освен без испанеца мениджърът ще трябва да се оправя и без десен краен защитник. Ектор Белерин е с контузия в глезена, а заместникът му Матийо Дебюши също е аут за дълъг период. Французинът се завърна в игра при успеха над Борнемут миналата седмица, но след 16 минути трябваше да напусне терена с разтежение. Арсен Венгер разкри, че той ще отсъства около шест седмици.

Мениджърът все пак сподели добра новина и тя е, че Дани Уелбек е подновил тренировки. Четири седмици обаче делят нападателя от завръщане в игра. Оливие Жиру пък до последно ще е под въпрос за утрешния двубой срещу Уест Хам.

Ощр от категория Футбол