Намери ни
To Top

Нигерийския кошмар: Прецакаха ме тотално в мача с Кличко

Самюел Питър е бивш световен шампион в най-престижната версия – WBC, и един от двамата боксьори в историята, сваляли три пъти Владимир Кличко в нокдаун. От два дни Нигерийския кошмар е в България за мача с Кубрат Пулев за интерконтиненталната титла на WBA, който ще се състои тази събота в „Арена Армеец“. Ето какво каза Питър за читателите на „Меридиан Мач“.

– Самюел, да оставим малко бокса настрана.


Какво знаеш за България?
Честно казано, чувствам една част от себе си българска. Ивайло Гоцев е мой мениджър от 16 години, бил съм в прекрасната ви страна и преди, когато се готвех за боя с Кличко. Харесва ми отношението на хората тук. Много са човечни.

– След като от толкова дълго време сте заедно с Гоцев, той научили ви на някоя българска дума?
Не, но пък аз го уча на диалекта на моето племе в Нигерия. Както знаете, ние сме голяма държава, с много народности и съответно – много диалекти. Гоцев вече знае доста думи на моя език.

– Какво традиционно българско ястие обичаш да хапваш?
Не знам дали е традиционно, но правите много хубаво пиле. Вчера пак ядох от него и си облизах пръстите. Казаха ми, че пилето може и да не е, но гарнитурата е традиционна българска. Сега обаче не мога да кажа от какво беше направена тя.

– Знаем, че преди да се захванете с бокса, сте тренирали футбол. Какво се случи?
Да, исках да стана футболист, но счупих крак и всичко пропадна. Бях толкова разочарован, че спрях тотално да следя този спорт.

– Не ми казвайте, че не сте гледали победата на Нигерия над България с 3:0 на световното в САЩ’94.
Ако искаш вярвай, не съм гледал този мач. След като започнах да се занимавам с бокс, за мен друг спорт не съществуваше.

– Искам да ви питам нещо, което не ме оставя на мира – какво е да пратиш три пъти на пода върлина като Владимир Кличко и в крайна сметка да не спечелиш мача?
– Човече, ограбиха ме тотално. Три пъти го пратих на пода, а след третия нокдаун той беше толкова гроги, че нямаше да издържи още дори един мой удар, но точно тогава би гонгът за края на рунда. Това го спаси. Прецакаха ме много с този мач, като му дадоха победа по точки, но какво да се прави.

Ощр от категория Бойни Спортове