Намери ни
To Top

Кобрата: Хонорарите ни не са за милиони

Кубрат Пулев лично е водил преговори за евтини билети за първия си мач пред родна публика. Кобрата обаче не пожела да разкрие срещу какви хонорари ще се бият той и Самюел Питър в мача им за интерконтиненталната титла на WBA в събота в „Арена Армеец“. Вчера неговият мениджър Кале Зауерланд заяви на официалната пресконференция, че двамата ще се качат на ринга срещу чекове за милиони долари. Според българина обаче това не е така.


„Смятам, че парите в случая не са важни. Аз направих необходимото, за да се случи този мач и специално водих преговори да има билети за по 20-30 лева, колкото горе-долу струва едно кино. Не става въпрос за хонорари за милиони, но ако говорим за абсолютно цялото шоу, то тогава става въпрос за милиони. Няма какво да разкривам, тези неща не са толкова важни. Важно е, че се осъществява в България. Хората трябва да са доволни и смятам, че всички, които дойдат утре ще останат доволни“, заяви Кобрата в студиото на „Здравей България“

Той бе помолен от водещата Ани Цолова да определи колко добър е съперникът му Самюел Питър по скалата от 1 до 10. „Вижте, това е бокс – спорт, в който винаги има драма и никога нищо не се знае до последната минута, до последния гонг. Имало е мачове, в които човек побеждава в 12 рудна и в последните секунди губи мача. След като започне първият рунд и видим как се напаснем, тогава вече мога да кажа. Трябва да дойдете в ъгъла и там да ми вземете интервю. Самюел Питър е бивш световен шампион, – човек, който има много опит на професионалния ринг“, каза българинът.

Според Кубрат Пулев, психическото натоварване преди такъв важен мач има голямо значение за крайния изход от битката. „Защото това да си настроиш мислите, да балансираш подсъзнанието си преди самия мач е трудно. Трябва да останеш спокоен, да няма страх, но пък и да не си прекалено храбър, защото би могло да ти изиграе лоша шега. Това става с опита, интелекта и желанието“, заяви Кобрата.

Що се отнася до евентуален реванш с Владимир Кличко, софиянецът силно желае такъв мач да се осъществи. „Аз искрено се надявам да ми даде реванш, за да мога да покажа, че – да, в онзи момент той ме победи, но аз не смятам, че е по-добър от мен. Напълно възможен е един такъв мач, защото аз съм на път да стана официален претендент за световните титли. Смятам, че утре това ще се случи“, коментира Пулев.

Той за пореден път каза, че не знае дали приятелката му Андреа ще го подкрепи в „Арена Армеец“. Поп-фолк певицата е известна с това, че се страхува да гледа Кубрат край ринга. „Тя малко трудно ги гледа мачовете, но това е нормално. Не знам дали ще дойде, нямам представа. Трябва да я питате нея. Тя ще си реши, оставил съм на нея избора“, заяви Кубрат Пулев, който сподели, че е в прекрасно настроение преди мача. „Пред българска публика винаги е много хубаво, вкъщи си е вкъщи“, каза още той.

Ощр от категория Бойни Спортове