Намери ни
To Top

Джинобили не гони титли, а се забавлява

Какво може да накара един от двамата баскетболисти в историята, които са печелили титли в Евролигата и НБА, както и златен олимпийски медал да продължава да играе на 39-годишна възраст? Щастието, което играта му носи. Това призна самият Ману Джинобили, който е вторият играч след Бил Брадли, постигал впечатляващия “требъл” от шампионски титли.

Левичарят от Баия Бланка не е обсебен от идеята да преследва титлата със Сан Антонио, намирайки се в петнадесетия си сезон с екипа на Спърс, а просто иска да се забавлява с любимия спорт докато все още може.

“През последните няколко години реших, че няма да позволявам на победа или загуба да афектира всекидневния ми живот, отношението ми към семейството и всичко това.


Много по-спокоен съм и реших да се върна и този сезон, защото все още се забавлявам на терена и в същото време все още мога да съм от помощ на отбора. Това е”, коментира 198-сантиметровият гард, който има четири пръстена със Сан Антонио, с Виртус (Болоня) спечели Евролигата през 2001 година, а с родната Аржентина изкачи олимпийския баскетболен връх в Атина преди 12 години.

Ощр от категория Баскетбол