Намери ни
To Top

Шон Ливингстън: благодарност за $1 000 000

Шон Ливингстън е боец. Шон Ливингстън е характер. Шон Ливингстън не се предава. Не го направи тогава, когато мнозина щяха да си кажат “мамка му, не мога повече” и да захвърлят всичко.


Днес 31-годишният гард на Голдън Стейт Уориърс има шампионски пръстен на НБА, преживя и прати в миналото потресаващта контузия, при която буквално взриви всичко в коляното си, играе на добро ниво и най-важното – не е забравил откъде идва.

Двуметровият баскетболист, който влезе в НБА директно от гимназията като №4 в Драфта през 2004 година дари сумата от $1 милион на основното училище в родния си град – Пеория, щата Илинойс. Учебното заведение ще използва щедрото дарение на някогашния си възпитаник, за да подобри инфраструктурата си.

“Още когато заиграх в НБА си мислех как да помогна на родния си град. Връзката ми с Пеория е много силна, там се изградих като личност и благодарение на местната общност се превърнах в това, което съм в момента. Там бяха положени основите”, разказва за случката Ливингстън, който ще заработи $5.7 милиона през този сезон, а решението е получило зелена светлина от финансовите му съветници, макар да не е сред най-високоплатените в отбора и в Лигата въобще.

Ощр от категория Баскетбол