Намери ни
To Top

Индиана удържа Клипърс до 70 точки и спечели

Пол Джордж остана извън игра за пети път в последните шест мача на Индиана, но това не попречи на Пейсърс да запишат прекрасна домакинска победа над Лос Анджелис Клипърс с 91:70. Гостите от Ел Ей бяха ограничени до само 22 успешни от общо 70 стрелби от игра и за първи път през сезона записаха загуби в последователни мачове.

Майлс Търнър и Глен Робинсън III бяха най-добрите реализатори на домакините от Индианаполис с по 17 точки всеки. Ал Джеферсън вкара 16, а Родни Стъки и Тадиъс Йънг – съответно 12 и 11 за деветата победа на своя тим, който има на сметката си и същия брой поражения.


Клипърс тотално нямаха ден в нападение и вкараха 4 тройки от 24 опита, а за първи път под ръководството на Док Ривърс не успяват да достигнат 80 реализирани точки в рамките на един двубой.

Лошата вест за Индиана е, че на възпитаниците на Нейт МакМилън им предстои серия от пет последователни гостувания, а тои сезон те са спечелили само веднъж далеч от собствената си зала. Следващата спирка за Пейсърс е Портланд, а последната победа на отбора там датира от 2007 година.

Блейк Грифин бе най-резултатен за Ел Ей с 16 точки, а Крис Пол завърши с 13 и скромните 4 асистенции, без да реализира нито една от шестте си стрелби от тройката.

Ощр от категория Баскетбол