Намери ни
To Top

Кобрата мечтае за световна титла и деца

Най-добрият български боксьор Кубрат Пулев се готви усилено за предстоящия си мач срещу Самюел Питър за интерконтиненталната титла WBA. Кобрата допусна екип на NOVA да заснеме един негов ден преди големия мач в „Арена Армеец“. Пулев показа къде тренира в Германия, повдигна леко завесата и на самия процес, като разкри неподозираните страни на личността си.

Родният боксьор, който винаги се е отличавал с категоричната си позиция по всички наболели обществени въпроси, направи кратък коментар за случващото се напоследък в страната ни.


Освен това, обясни какво е общото между шаха, бокса и живота.

„Тук тренирам, тук имам спокойствие. Това една прекрасна база, която е строена отдавна. Но когато нещата са правени качествено, всичко остава. Тази база е строена от времето на Хитлер. Това е мястото, на което предпочитам да тренирам“.

„Имам над 300 мача на аматьорския ринг и над 20 на професионалния. Може би като пристигна в България ще усетя вълнението. Всеки един мач за мен е важен и решаващ, особено мач в София, пред родна публика. Когато са дошли 14 000 – 15 000 души да ме подкрепят, ще е много неприятно, ако загубя“, добави Кобрата.

„Шахът е част от живота. Той е бокс, но по-бавен и не боли много. Две минути шах, две минути бокс. Така 11 рунда. Така тренираме. Шахът е животът. Да знаеш коя фигура къде да сложиш. Затова подарих на премиера ни шах, ама той сбърка с фигурите“.

„Харесва ми в Германия, че има ред. Аз обичам всяко нещо да си е на място и нещата да се правят така, както трябва. Хората искат да са хора, да живеят хубаво и правят нужното за това. Ние само плюем, хокаме и нищо не правим. Никой няма да дойде да оправи България. Аз съм немалък политик за България и за народа ни. Допринасям. Няма са се изтъквам, но допринасям за българския дух. От там насетне, българският народ ще си свършат работата. Няма няма. Трябват нови лица, които искат да променят нещата. Хората не им хареса Цецка Цачева и не я избраха, въпреки че им харесва партията“, отсече още боксьорът.

„Искам да взема световната титла и искам да имам хубаво семейство. Това са ми двете желания за моя живот“, сподели Кубрат Пулев.

Ощр от категория Бойни Спортове