Намери ни
To Top

Кевин Лав надвкара цял отбор за 12 минути

Кевин Лав изигра най-силния си двубой откъм реализирани точки от началото на сезона в НБА, след като зашемети Портланд с 40 при домакинския успех на Кливланд със 137:125. Крилото помогна на шампионите да запишат единадесетата си победа през кампанията, а най-впечатляващото в цялостното му представяне бе играта през първите 12 минути, в които той вкара 34 точки, а играчите на Блейзърс останаха само с 31…

Бившата звезда на Минесота остана на три точки от върховото постижение на Клей Томпсън за 37 точки в рамките на една четвърт. Лав все пак си намери място в книгата с рекордите, защото никой не е вкарвал повече от него в първа част на среща от Лигата. Калифорниецът добави и 8 борби, 3 асистенции, 1 отнета топка и 1 чадър, като наниза 8 тройки от 12 опита, всички в рамките на първите 12 минути.


ЛеБрон Джеймс от своя страна не остана длъжен на съотборника си и го конкурира с “трипъл-дабъл” от 31 точки, 13 асистенции и 10 борби. Кайри Ървинг пък реализира 20 точки, а цялостно Кавс бяха безпощадни от тройката с 21/36 успешни стрелби.

40 точки и 11 борби на Деймиън Лилард не бяха достатъчни за гостите от Орегон, които също имаха добра успеваемост от дистанция (13/29). Мейсън Плъмлий с 19 точки и Еван Търнър със 17 бяха останалите отличници за Блейзърс, които загубиха за пети път в последните шест мача.

Ощр от категория Баскетбол