Намери ни
To Top

Лудогорец излиза за нов луд мач в Европа

Тази вечер Лудогорец излиза в един от най-големите си мачове в Европа. „Орлите“ приемат Базел на стадион „Васил Левски“ в среща за историята. Разградчани са само на крачка да се превърнат в първия български отбор, който ще излезе от групите на Шампионската лига, па макар и за да продължи участието си в по-малкия турнир на УЕФА – Лига Европа.

За да продължи участието си в Европа, българският шампион ще се нуждае от победа или нулево равенство довечера.


Голово реми също може да запази шансовете на „зелените“, но тогава те ще трябва да се надяват на въртележка в последните мачове в групата.

Лудогорец вече постигна повече от достатъчно с класирането си за груповата фаза на турнира на шампионите, но никой в Разград няма да откаже, ако бъде направен нов голям скок. От клуба са настроени за сериозна битка и за поредната луда европейска нощ. Дано само не се стигне до пренавиване, което да изиграе лоша шега на българския шампион.

Базел е доста познат съперник на Лудогорец. Именно срещу този тим „орлите“ постигнаха единствената си досега победа в Шампионската лига. Двата тима се срещнаха вече 5 пъти в последните години. Швейцарците спечелиха първите два мача от плейофа за Шампионската лига през 2013 година (4:2 и 2:0). След това през 2014 година тези съперници се срещнаха в групите на турнира и там си размениха по един успех – 1:0 за Лудогорец в София, и 4:0 за Базел в Швейцария. Последният мач пък бе от този сезон на „Санкт Якоб Парк“, където „орлите“ стигнаха до равенство 1:1.

Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев няма особени проблеми с окомплектоване на състава си, като единствено контузения Витиня отпадна от сметките за мача. Най-вероятно отново в атака ще започне намиращият се във форма Клаудиу Кешерю. Джонатан Кафу ще действа на дясното крило, а отляво ще стартира Вандерсон. Марселиньо ще е в ролята на плеймейкър, а зад него като опорни халфове ще оперират Абел Анисе и Светослав Дяков. Четворката в защита се очаква да бъде съставена от Йордан Минев, Козмин Моци, Хосе Луис Паломино и Натанаел, а на вратата отново ще бъде Владислав Стоянов.

В същото време Базел идва в София без наказаните Щефан и Дие. В тяхно отсъствие треньорът Урс Фишер се очаква да заложи на Вацлик на вратата, Траоре, Сухи, Баланта и Ланг в отбрана. Дзуфи и Джака ще бъдат двойката дефанзивни халфове, а Бярнасон и Елюнуси ще стартират на двете крила. Думбия ще е на върха на атаката, а зад гърба му ще действа Делгадо.

Шампионска лига, групова фаза, 5 кръг:

ЛУДОГОРЕЦ – БАЗЕЛ

Вероятни състави:

ЛУДОГОРЕЦ: Стоянов, Минев, Моци, Паломино, Натанаел, Дяков, Анисе, Марселиньо, Кафу, Вандерсон, Кешерю

БАЗЕЛ: Вацлик, Траоре, Сухи, Баланта, Ланг, Джака, Дзуфи, Елюнуси, Делгадо, Бярнасон, Думбия

Стадион: „Васил Левски“, София
Съдия: Мартин Аткинсън, Англия
Начало: 21:45 часа

Ощр от категория Шампионска лига