Намери ни
To Top

Петима българи в Шампионската лига

България ще бъде представена от петима волейболисти в груповата фаза на Шампионската лига през този сезон. Това стана ясно след изиграването на последните срещи от квалификациите за най-силния клубен турнир на Стария континент. Освен Велизар Чернокожев и Перуджа, които отстраниха Амрисвил и ще срещнат Халкбанк, Кнак Рьозеларе и Белогорие в група Е, напред в надпреварата продължи и СКРА Белхатов, с Николай Пенчев в състава. Посрещачът на националния ни тим записа 10 точки (2 блокади) при успеха над ПАОК с 3:1.


Така полският гранд попадна в група D на ШЛ, което оформи и българско дерби. Директно място там получиха Златан Йорданов и Университатя Крайова. Компания ще им правят още АСН Любляна и Модена.
Шампионът от миналия сезон – Зенит, с Теодор Салпаров в селекцията си, ще започен защитата на трофея в група С с Пари Волей, Фридрихсхафен и Аркас Измир. Цветан Соколов и италианският гранд Чивитанова пък ще играят в група В, където са още изненадата на турнира Дукла Либерец, бившият тим на Пенчев – Ресовия, и Берлин Волей.
„Тема Спорт“

Ощр от категория Волейбол