Намери ни
To Top

Вдигат премиите в Лудогорец за победа над Базел

Победа на Лудогорец над Базел в сряда вечер ще донесе солидни премии на играчите в зелено. Двата тима се изправят един срещу друг в решаваща среща за третото място в група „А“ и успех на разградчани на практика ще ги класира за участие в Лига Европа през пролетта.

Досега собственикът на „орлите“ Кирил Домусчиев даваше по 5 хиляди евро на човек при равенство в мач от Шампионската лига и 10 хиляди за победа. Сега обаче собственикът е решил допълнително да стимулира играчите за добро представяне, като им е обещал да вземат по 20 хиляди евро на калпак при успех над швейцарския тим.


Домусчиев винаги се е славил с щедростта си към играчите, като през този сезон раздаде рекордни премии за влизането в групите на Шампионската лига. Успехът над Цървена звезда в третия предварителен кръг на турнира донесе по 100 хил. евро на човек, а за отстраняването на Виктория (Пилзен) играчите получиха по още 50 хил. евро. Победа срещу Базел след 2 дни може още повече да увеличи банковите сметки на футболистите.

Високите премии са обусловени и от факта, че в Разград ще пристигнат сериозни постъпления при успех над Базел. Както е известно, УЕФА плаща по 1,5 милиона евро за всяка победа в групите на Шампионската лига. Отделно от футболната централа дават и 500 хиляди евро премия за класиране за 1/16-финала в Лига Европа.

Ощр от категория Шампионска лига