Намери ни
To Top

5 храни за отслабване и правене на мускули

Един от най-големите проблеми, когато сте на диета, е загубата на мускулна маса. Затова е важно режимът, който ще изберете, да превръща мазнината в мускули.


Не само хората, които са на диета за отслабване имат проблем със загубата на мускулатура, но и онези, които са слаби и се притесняват от физическа дейност, от която могат да загубят още.

Затова ви трябва специална диета, която, особено при хора с наднормено тегло, може да помогне да превърнете мазнината в мускули. Предлагаме ви 5 храни, които непременно да включите в диетата си:

5 ХРАНИ ЗА ОТСЛАБВАНЕ И ПРАВЕНЕ НА МУСКУЛИ

1. Мляко. Обезмасленото мляко, което можете да включите в диетата си, се приема за протеинов продукт. Подходящ е не само да го пиете, но и да си правите диетични шейкове и напитки, с които да отслабвате.

2. Кисело мляко. Трябва отново да е обезмаслено. Идеално е за малки закуски между основните хранения.

3. Пилешко или пуешко месо. Гърдите от пилешко или пуешко са идеални, не само защото съдържат малко мазнини, ногърди и защото могат да се приготвят по различни начини. Важно е да им махате кожата и да не готвите с олио.

4. Яйце. Белтъкът е най- чистият протеин. Позволено е да се ядат по 3 цели яйца на седмица, но ако искате, може да прибавяте белтък към храната си всеки ден.

5. Храни с нисък гликемичен индекс. Въпреки че тези храни помагат за добре балансираната диета, трябва да внимавате захарите им да не се превръщат в мазнини.

Освен подходяща диета, най- важното за отслабването и правенето на мускули, са физическите упражнения. Не забравяйте да ги включите към диетата си.

Упражнения за коремни мускули. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ощр от категория Футбол