Намери ни
To Top

Найденов: Ако сме в пълен състав, няма какво да ни притеснява

Бившият селекционер на България Найден Найденов се разграничи от мнението, че групата на националите в Краков е тежка. Наставникът на Марек е уверен, че представянето на тима през лятото ще зависи основно от вида, в който ще участва.
„Всичко зависи от нас самите. Какво означава лека група, че тази да е тежка? Искаме да играем с несъществуващи отбори, за да може да ги бием без проблеми ли? Нормално е да срещнем поне един-два по-сериозни съперника, ако искаме да постигнем някакъв резултат.


В крайна сметка, ако ние успеем да съберем най-доброто, като имена и възможности, то имаме достатъчно потенциал, за да бием всеки един на това европейско. Ако сме в пълен състав няма от какво да се притесняваме. Ние сме волейболна нация и вече няма накъде да отстъпваме като позиции. Трябва пълна мобилизация от всички, защото имаме наистина сериозен потенциал”, отсече Найденов.
Специалистът допълни, че Словения не е съперник, който да разполага с класа, че да буди тревога в националите. „Да, те стигнаха до финала в България, но това се прие като изненада и е по-скоро нещо епизодично, отколкото константна величина. Словения не е европейска сила и съм сигурен, че ако бяхме били Франция на полуфинал, ние щяхме сега да сме европейски шампиони. Добри са, така е, но нищо повече от това. Испания също има едно постоянно ниво, което е от средна величина. Въпреки това, нямаме право да подценим никой, защото видяхте какво стана с Холандия и Чехия, какви мъки бяха за по 3:2 гейма в София”.
„Тема Спорт“

Ощр от категория Волейбол