Намери ни
To Top

Венгер с потискаща статистика срещу Моуриньо

Манчестър Юнайтед и Арсенал се изправят един срещу друг в събота в дербито от 12-ия кръг на Премиър лийг. Срещата на „Олд Трафорд“ е много важна за по-нататъшното развитие на сезона за двата тима. Гостите влизат в този двубой от по-добра позиция, тъй като са само на две точки зад лидера Ливърпул. „Червените дяволи“ изостават на цели осем от първото място и на шест от „артилеристите“.


Статистиката обаче е изцяло в полза на домакините по отношение на съперничеството между мениджърите на двата отбора. Арсен Венгер и Жозе Моуриньо са се изправяли един срещу друг 15 пъти досега, като французинът има едва една победа срещу осем успеха за португалеца.

Арсенал триумфира срещу отбор, воден от Моуриньо, само във двубоя за Къмюнити Шийлд през 2015 година. Най-тежкото поражение на „топчиите“ от Челси – с 6:0 през март 2014, също бе по времето, когато начело на „сините“ бе Специалния.

Всички тези 15 срещи между Венгер и Моуриньо, разбира се, са били по време на лондонските дербита между Арсенал и Челси. Дали Моуриньо ще продължи с тези добри резултати срещу френския си колега и като мениджър на Манчестър Юнайтед, ще разберем в бъдещите им срещи, първата от които е тази събота на „Олд Трафорд“.

Ощр от категория Футбол