Намери ни
To Top

Тройка след тройка и осма победа за Уориърс

Голдън Стейт постигна осмата си победа за сезона в НБА, а това се случи след като Уориърс надстреляха гостуващия тим на Финикс Сънс в мач с общо 253 точки и финален резултат от 133:120 в полза на домакините от Калифорния. Така вицешампионите вече имат 8 успеха и само 2 поражения, докато “слънцата” от щата Аризона продължават да са неубедителни и също достигнаха цифрата “8”, но в графата загуби, а междувременно имат скромните 3 победи.

Отборът на Стив Кър показа отлична форма и записа 48.5% успеваемост в стрелбата за три точки, която се изразяваше в 16 успешни от общо 33 шута.


Отличници в това отношение бяха Стеф Къри и Клей Томпсън, реализирали по 30 точки и по 5 тройки всеки. Кевин Дюрант вкара 29 заедно с 9 борби, 5 асистенции и 2 чадъра, а Дреймънд Грийн остана с 14 точки, 11 асистенции, 7 борби, 3 отнети топки и 2 чадъра.

Ти Джей Уорън и Ерик Бледсоу вкараха по 20 точки за Сънс, а Девин Букър остана с 19. Пейката на гостите се включи добре в мача с 14 точки на Джаред Дъдли, 11 на Леандро Барбоса и 10 на Брандън Найт.

Ощр от категория Баскетбол