Намери ни
To Top

Роналдо се развихри, еврошампионите засега са на бараж

Европейският шампион Португалия разби с 4:1 Латвия в среща от световните квалификации. С най-дейно участие за успеха на „мореплавателите“ бе мегазвездата Кристиано Роналдо, който се отчете с две попадения в мрежата на гостите, а можеше да запише и хеттрик, ако не бе пропуснал дузпа в 58-ата минута.

Фаворитът за „Златната топка“ през тази година (би била негова четвърта) откри резултата в 28-ата минута. Роналдо бе точен от бялата точка, след като колегата му Нани бе пометен в наказателното поле на латвийците.


В средата на второто полувреме полузащитникът Артур Зюзин смълча домакините с пронизващ удар, но твърде скоро португалците отново излязоха напред в резултата. Уилям Карвальо с глава направи 2:1 за тима на Фернандо Сантош в 70-ата минута, а CR7 добави нов гол в 85-ата минута с прекрасно воле. Асът на Реал Мадрид вече има 68 попадения с националната фланелка. В добавено време Бруно Алвеш оформи крайното 4:1 за еврошампионите.

С успеха тази вечер златните медалисти от „Стад дьо Франс“ си връщат второто място в групата. Португалия има 9 точки в актива си, но лидер е Швейцария, която е с 12. Унгария дебне от трета позиция, като на 25 март догодина Кристиано и компания имат директен сблъсък с маджарите.

Ощр от категория Футбол